Atenție, baby on board! (Ce trebuie să știi dacă călătorești cu bebelușul)
792

Atenție, baby on board! (Ce trebuie să știi dacă călătorești cu bebelușul)

Îmbarcarea într-o călătorie cu avionul cu un bebeluș poate fi o experiență palpitantă, plină de zâmbete, momente adorabile și, desigur, provocări. Dar nu-ți fie teamă! Zbor24.ro e aici pentru a te dota cu cunoștințele necesare ca să navighezi pe cer ca un profesionist.

Acest articol abordează următoarele subiecte:

  • Tarifele biletelor de avion pentru bebeluși
  • Bagajele extra permise la zbor cu bebeluși
  • Cărucioarele și bassinetele disponibile la bord
  • Selectarea locurilor în avion
  • Sănătatea și siguranța bebelușului în călătoria cu avionul
  • Confortul bebelușului la bord

Așadar, să ne punem centurile și să ne luăm zborul!

Tarifele biletelor de avion pentru bebeluși

Multe companii aeriene oferă bilete reduse sau gratuite pentru bebelușii sub o anumită vârstă (de obicei sub 2 ani), care vor fi așezați în poala unui adult în timpul zborului. În astfel de cazuri, ți se poate cere să plătești un tarif redus sau doar taxele aplicabile.

Dacă îți dorești un loc separat pentru bebelușul tău, cel mai probabil va trebui să plătești întregul tarif al unui bilet pentru copii sau adulți. Companiile aeriene au reguli diferite la acest subiect, de aceea îți recomandăm să ne contactezi pentru a afla detalii specifice cazului tău.

Bagajele extra permise la zbor cu bebeluși

Majoritatea companiilor aeriene permit bagaje adiționale la călătoria cu bebelușul. Unele dintre acestea sunt:

  • Geanta pentru scutece – Poți transporta în ea lucruri esențiale pentru un zbor cu bebelușul tău, cum ar fi scutece, șervețele, alimente pentru copii, lapte praf, îmbrăcăminte suplimentară și alte articole necesare (Nu uita să verifici dimensiunile și greutatea permisă sau să ne contactezi pentru a te informa la acest capitol).
  • Cărucior - În cele mai multe cazuri, ai voie să aduci un cărucior pentru bebeluș. Caruciorul poate fi unul pliabil compact sau chiar unul mai mare. Cu toate acestea, pot exista anumite restricții privind dimensiunea și greutatea căruciorului, în funcție de compania aeriană care va efectua zborul.
  • Scaun auto - Dacă intenționezi să utilizi un scaun auto în avion pentru bebeluș, majoritatea companiilor aeriene vor permite să-l aduci ca obiect suplimentar de mână. Cu toate acestea, unele companii aeriene pot solicita să dai scaunul auto la bagaje de cală, dacă există spațiu limitat în aeronavă.
  • Cărucioarele și bassinetele disponibile la bord

Multe companii aeriene pun la dispoziție cărucioare și bassinete special concepute pentru bebeluși, în timpul zborului. Pentru a te asigura că poți beneficia de acestea, îți recomandăm să ne faci o cerere în avans în momentul în care rezervi biletul (ne poți contacta 24/7). Numărul de bassinete sau cărucioare disponibile într-o aeronavă este limitat.

Selectarea locurilor în avion

Alegerea locurilor potrivite vă poate afecta foarte mult confortul în timpul zborului. Ia în considerare următoarele opțiuni:

Scaunele din rândul din față al fiecărei secțiuni îți vor oferi mai mult spațiu pentru picioare. Acestea sunt ideale pentru a amenaja un bassinet sau pentru a avea spațiu suplimentar ca bebelușul să se miște.

Scaunele pe culoar îți vor permite să te deplasezi ușor pentru a schimba scutecele sau să plimbi copilul fără a deranja alți pasageri.

Sănătatea și siguranța bebelușului în călătoria cu avionul

Cere sfatul medicului pediatru înainte de călătorie, mai ales dacă copilul tău are probleme specifice de sănătate sau dacă ai nevoie de medicamente pentru ameliorarea durerii sau răul de mișcare. Vezi aici ce medicamente poți lua cu tine în avion.

Ajută-ți copilul să scadă presiunea urechilor în timpul decolării și aterizării, alăptând, hrănind cu biberonul sau oferindu-i o suzetă.

Confortul bebelușului la bord

Adu o pătură moale, o jucărie preferată sau o suzetă pentru a-i oferi confort și familiaritate bebelușului în timpul zborului. Nu uita, menținerea bebelușului distrat poate face zborul mai plăcut pentru amândoi. Așadar, ia în considerare și aceste 10 opțiuni de divertisment pentru a distra copii în avion.

Pont: Nu uita să rămâi calm și flexibil. Bebelușii sunt minunați și imprevizibili.

Cam atât! Spercăm că ți-am fost utili!

Zborul cu avionul cu un bebeluș necesită o planificare minuțioasă, dar poate fi și o aventură pe măsură. Pentru a face călătoria cât mai confortabilă pentru copil, dar și pentru tine, contactează-ne ca să te ajutăm cu procesul de rezervare.

Zbor24.ro îți dorește un zbor plăcut și fără stres, cu micuțul tău!