Bagajul pentru avion: Ce ai voie și ce e interzis în bagajul de mână?!
1031

Bagajul pentru avion: Ce ai voie și ce e interzis în bagajul de mână?!

Călătoria cu bagajul de mână este una din cele mai convenabile și populare opțiuni în ziua de astăzi. Bagajul este inclus în prețul biletului de avion și este cel pe care îl poți lua cu tine la bord.


Pe lângă avantajele acestuia:

✅ este la îndemână

✅ economisești bani

✅ economisești timp (nu e nevoie să recuperezi bagajul după zbor)

✅ nu există riscul pierderii bagajului


Există reguli privind obiectele PERMISE și cele INTERZISE pentru transportare în bagajul de mână.

Articole permise:

Lichide: Poți transporta în total 1L de lichide în 10 recipiente a câte maxim 100 ml fiecare. Exemplele de lichide includ apa, sucul, dar și articole de toaletă, cum ar fi pasta de dinți, fixativul, deodorantul sau șamponul. Recipientele se țin într-o pungă de plastic transparentă, în bagaj.

Make-up: Produsele de make-up lichide dar și cele spray sau gel vor fi transportate în recipiente de maxim 100 ml, ca și restul lichidelor. Pentru produsele de tip uscat nu există restricții privind greutatea acestora.

Medicamente: Medicamentele de uz general pot fi transportate în cantitatea necesară, fără griji. Pentru medicamentele de uz special ai nevoie de o prescripție medicală și o notă a medicului. Mai multe detalii vezi aici. Este important să păstrezi medicamentele în ambalajul lor original.

Mâncare: Ai voie să aduci mâncare la bord pentru consum în timpul zborului, inclusiv gustări și sandvișuri.

Țigări: Poți lua maxim un cartuș per adult.

Electronice: Poți avea cu tine la bord dispozitivele electronice necesare precum laptopul, tableta, telefonul mobil, aparatul foto și accesoriile acestuia, etc.

Instrumente muzicale: Poți transporta în bagajul de mână și instrumente muzicale, dacă acestea nu depășesc dimensiunile permise ale bagajului.


Articole INTERZISE:

Arme: Orice tip de armă este interzis în bagajul de mână. Tot aici sunt incluși explozibilii și obiectele ascuțite precum aparatele sau lamele de ras, foarfecele, seringile, cuțitele, etc.

Lichide: Lichidele din recipiente mai mari de 100 ml nu sunt permise în bagajul de mână, cu unele excepții, cum ar fi formula pentru bebeluși și medicamentele cu uz special.

Articole inflamabile: Articolele inflamabile, cum ar fi benzina și lichidul de brichetă, nu sunt permise în bagajul de mână.

Produse chimice: Chimicalele și substanțele toxice nu sunt permise în bagajul de mână.

Unelte: Funiile, cablurile, șurubelnițele sau alte unelte universale, la fel, nu sunt permise.

Echipamente sportive: Patinele, crosele de golf, skateboard-urile, dar și echipamentele de camping nu sunt permise în bagajul de mână.


Sperăm că ți-am fost utili, mai ales dacă este pentru prima oară când vei zbura și nu cunoști restricțiile.

În general, bagajul de mână este un mod excelent de zbura light și econom. Iar dacă îți faci griji cum să-ți încapă tot într-un bagaj atât de mic, vezi aici Tips & Tricks pentru un bagaj organizat.

Nu uita! Orice bilet de avion rezervat pe Zbor24.ro îți aduce cashback în cont.

Zbor24.ro - Zboară cu plăcere!