Ce se intâmplă dacă pierd una din curse dintr-un zbor dus-întors?
788

Ce se intâmplă dacă pierd una din curse dintr-un zbor dus-întors?

Una dintre cele mai adresate întrebări agenților Zbor24.ro: "Ce se întâmplă dacă pierd una din curse din zborul dus-întors?"

Companiile aeriene tind să ocupe toate locurile unei aeronave atunci când are loc un zbor. De aceea, deseori, vei găsi zboruri dus-întors la prețuri mult mai avantajoase decât aparte. 
Dar ce se întâmplă dacă pierzi un zbor din cele două (dus-întors)?

Dacă se pierde zborul de DUS, trebuie anunțată imediat agenția de la care ai procurat biletul sau compania aeriană cu privire la situație. 
În caz contrar, aceasta va decide irevocabil anularea (chiar și fără anunțarea călătorului) tuturor segmentelor următoare de pe bilet.

Din ce motiv? Deoarece consideră că pasagerul a pierdut zborul și nu va putea ajunge prin alt mod la destinația finală. Mai mult decât atât, i se pot impune penalizări și bilete mult mai scumpe pentru a nu se vedea blocat în orașul în care se află.

Dacă se pierde zborul de ÎNTORS, de obicei liniile aeriene nu înaintează nici o acțiune.

Însă, o astfel de practică executată des și cu aceeași companie aeriană poate atrage atenția asupra pasagerului, iar compania îi poate suspenda contul de Frequent-Flier, poate anula bonusurile acumulate și îi poate revoca statusul.

Pe scurt, dacă pierzi una din curse din zborul dus-întors, anunță-ne imediat, iar noi te vom ajuta. La Zbor24.ro ai suport clienți 24/7 de la rezervare până la destinație.
Nu uita să te abonezi la blog-ul nostru pentru a afla primul despre alte noutăți, promoții și recomandări de călătorie.