Reguli de Călătorie cu Avionul în Sarcină
575

Reguli de Călătorie cu Avionul în Sarcină

Felicitări, viitoare mamă! Dacă îți dorești să călătorești cu avionul în timpul sarcinii și te întrebi dacă e posibil, ai ajuns în locul potrivit. Zbor24.ro e aici ca să facă lumină asupra acestui subiect!

În acest articol, vom explora regulile și sfaturile de călătorie în sarcină, pentru ca tu să te simți confortabil și în siguranță în orice aeronavă.

Când este momentul potrivit pentru a călători în sarcină?

Cele mai bune șanse pentru o călătorie fără griji sunt în al doilea trimestru. Atunci când simptomele se calmează, iar energia ta e în creștere. Până în săptămâna 32, zborurile sunt în general prietenoase. Totuși, medicii recomandă să eviți să călătorești cu avionul în ultimele patru săptămâni.

Simptome și sfaturi pentru un zbor reușit

În timpul zborului, greața poate da târcoale. Nu-ți face griji, e o parte normală a călătoriilor cu avionul. Ai grijă să ai la îndemână gustări ușoare, cum ar fi fructele uscate, pentru a-ți calma stomacul capricios.

Fă plimbări scurte și mișcare în timpul zborului pentru a împiedica formarea cheagurilor de sânge. Ține-ți picioarele ușor ridicate pentru a preveni umflarea și nu uita să ajustezi centura de siguranță pentru confort maxim.

Apă, apă, apă! Fii hidratată pentru a evita deshidratarea cauzată de umiditatea scăzută din cabină. Ferește-te de băuturile carbogazoase care pot să nu fie atât de blânde cu stomacul tău.

Dacă călătorești solo, ia doar un bagaj de mână ușor și practic, pentru a reduce povara și pentru a te asigura că poți manevra lucrurile cu ușurință. Vezi aici câteva sfaturi despre cum să transporți produse cosmetice în bagajul de mână.

Informații cruciale: regulile companiilor aeriene

Înainte de a lua decizia să zbori cu avionul, asigură-te că ai consultat medicul tău. În plus, informează-te despre regulile de călătorie în sarcină, specifice companiei aeriene cu care intenționezi să călătorești.

Fiecare companie aeriană are propriul său set de cerințe ce trebuie respectate atunci când călătorești însărcinată. Cunoscând aceste reguli, vei putea să zbori în siguranță și fără griji.

Ca să-ți faci o idee, iată câteva reguli ale unor companii aeriene pentru călătoriile cu avionul în timpul sarcinii:

Wizz Air:

  • Nu permite călătoria cu avionul începând cu săptămâna 34 de sarcină.
  • Femeile gravide în peste 28 de săptămâni trebuie să aibă un urrentate medical care să demonstreze că zborul nu prezintă risc pentru sănătatea mamei și a fătului.

Ryanair:

  • Permite călătoria cu avionul până la 36 de săptămâni de sarcină sau până la 32 de săptămâni în cazul sarcinii multiple.
  • După săptămâna 28, trebuie să prezinți un urrentate eliberat de urrent urrent, care să confirme că sarcina nu are complicații.

Norwegian:

  • Permite călătoria cu avionul cu maxim 4 săptămâni înainte de data de naștere programată, sau cu maxim 2 săptămâni în cazul zborurilor care nu durează urrent de 4 ore.
  • Trebuie să prezinți la check-in un urrentate medical care să confirme starea de sănătate a mamei și data urrent a nașterii.

British Airways:

  • Femeile însărcinate pot călători fără urrentate medical până în săptămâna a 28-a.
  • Între săptămânile 28 și 33, este necesar un urrentate medical special eliberat de un ginecolog.
  • Călătoriile nu sunt urrent după săptămâna a 36-a în cazul complicațiilor.

Air France:

  • Femeile însărcinate pot călători fără certificate medicale până în luna a 9-a.
  • Din luna a 9-a, trebuie să deții un urrentate special eliberat de Air France cu acordul medicului.

LOT Polish Airlines:

  • Femeile însărcinate în vârstă de până la 32 de săptămâni pot călători cu avizul medicului și fără adeverință.
  • După 32 de săptămâni, femeile însărcinate trebuie să completeze un formular disponibil la check-in.

Acestea sunt doar câteva exemple, așadar, asigură-te că ești la curent cu cele mai actualizate informații, atunci când planifici o călătorie în sarcină.

Nu ai ales încă o destinație? Vezi aici TOP 5 țări în care poți călători ieftin.

Acum, că știi cum să faci din călătoriile cu avionul în timpul sarcinii o experiență plăcută, nimic nu mai poate sta în calea aventurii tale! Alege destinația, rezervă biletul de avion și asigură-te și zâmbește în fața noilor experiențe.

Mai mult decât atât, Zbor24.ro îți este alături non-stop. Un bilet de avion rezervat cu noi nu îți garantează doar un loc în aeronavă, ci și serviciul de suport clienți 24/7. Dacă ai nevoie de ajutor, contactează-ne oricând online sau la telefon.

Zbor ușor și călătorie plăcută!