Zbor24.ro

Bilete de avion din București către Amman

74
Iunie
86
Iulie
69
August
103
Octombrie
103
Noiembrie
88
Decembrie
85
Ianuarie
87
Februarie
85
Martie
115
Aprilie
103
Mai

Zboruri ieftine din București către Amman

O Aventura Aeriană: București-Amman

Călătoria cu avionul de la București la Amman este o experiență fascinantă care îmbină istoria bogată a României cu splendoarea culturală și naturală a Iordaniei. Amman, capitala vibrantă a Iordaniei, este o destinație perfectă pentru cei care doresc să exploreze o combinație de peisaje urbane moderne și relicve antice.

Ce trebuie să știi despre zbor

Zborul de la București la Amman durează aproximativ trei ore și jumătate. Accesează Zbor24.ro și vezi care sunt cele mai avantajoase prețuri la biletele de avion.

Majoritatea companiilor aeriene oferă zboruri directe, iar principalele opțiuni includ Tarom și Royal Jordanian. Este important să vă asigurați că aveți toate documentele necesare, inclusiv pașaportul și, dacă este cazul, viza pentru Iordania.

Puncte turistice

Amman este un oraș plin de atracții, de la ruinele antice până la bazarurile animate. Iată câteva dintre cele mai importante puncte turistice pe care nu trebuie să le ratați:

 • Cetatea Amman - Un sit arheologic impresionant, situat pe una dintre cele șapte coline ale orașului, care oferă o vedere panoramică asupra întregii capitale.
 • Teatrul Roman - O structură masivă din secolul al II-lea, încă utilizată pentru spectacole culturale și evenimente.
 • Muzeul Iordanului - Oferă o privire detaliată asupra istoriei și culturii Iordaniei, cu artefacte ce datează din perioada preistorică până în timpurile moderne.
 • Moscheea Al-Hussein - Un loc de cult frumos decorat, unde vizitatorii pot experimenta spiritualitatea islamică într-un cadru tradițional.

Experiențe autentice

Pentru a vă bucura pe deplin de autenticitatea Ammanului, trebuie să încercați câteva activități locale:

 1. Bazarurile și Souk-urile - Explorați piețele tradiționale pentru a descoperi textile, mirodenii și suveniruri unice.
 2. Gastronomia locală - Savurați preparatele tradiționale, cum ar fi mansaf (miel gătit cu iaurt) sau falafel, în restaurantele locale sau în street food-ul din centrul orașului.
 3. Hammam-urile - Vizitați un hammam tradițional pentru o experiență de relaxare și revigorare, esențială în cultura iordaniană.
 4. Plimbări pe străduțele vechi - Rătăciți pe străzile înguste și colorate ale cartierelor vechi pentru a descoperi arhitectura locală și a interacționa cu locuitorii prietenoși.

Sfaturi pentru o călătorie reușită

Pentru a vă asigura că veți avea o călătorie plăcută și lipsită de stres, țineți cont de următoarele sfaturi:

 1. Planificați în avans lanificați în avanstele și cazarea din timp pentru a obține cele mai bune oferte.
 2. Verificați prognoza meteo - Amman poate fi destul de cald vara, așa că asigurați-vă că vă împachetați haine adecvate și protecție solară.
 3. Schimb valutar - Este recomandat să aveți dinari iordanieni la voi pentru plăți mici, deși majoritatea locurilor acceptă și carduri de credit.
 4. Respectați cultura locală - Îmbrăcați-vă modest și fiți atenți la obiceiurile și tradițiile locale pentru a avea o experiență cât mai plăcută.

Concluzie

O călătorie de la București la Amman este o aventură captivantă care vă va oferi oportunitatea de a explora una dintre cele mai interesante regiuni ale Orientului Mijlociu.

Indiferent dacă sunteți pasionați de istorie, gastronomie sau pur și simplu căutați o escapadă culturală, Amman are ceva de oferit pentru fiecare călător.