CUM CĂLĂTOREȘTI CU ANIMALUL TĂU DE COMPANIE
458

CUM CĂLĂTOREȘTI CU ANIMALUL TĂU DE COMPANIE

Dacă pleci într-o călătorie mai lungă sau te muți în altă țară și vrei să iei cu tine animăluțul tău de companie, avem pentru tine cateva sfaturi care vor face parcursul deciziei mai ușoare.

În primul rând, anunță agentul despre intentia ta LA REZERVAREA BILETULUI de avion.

Unele companii aeriene acceptă pe fiecare zbor doar o singură pisica și un singur câine, așa că asigură-te din start de posibilitatea transportării. De asemenea, unele companii aeriene acceptă doar animăluțe mici la bordul avionului, în timp ce alte companii acceptă și animale mari, care vor fi plasate în cala avionului.

Dintre companiile aeriene române care permit transportarea unui animal de companie sunt: TAROM și BLUE AIR.

Cu Blue Air ai – până la 6 kg pentru transportarea animăluțului la bordș până la 32 kg pentru transportarea la cală. Cu Tarom vei avea – până la 8 kg pentru transportarea la bord și până la 75 kg pentru transportarea la cală.

Prețul diferă în funcție de greutatea animăluțului, tipul aeronavei și ruta.

Alege zboruri directe.

Îți recomandăm să alegi zboruri fără escale, dacă este posibil, pentru a nu supune animalul de companie unui stres dublu.

Ai grijă să ai un container potrivit pentru transportare.

Așa cum acesta nu poate fi lăsat liber în timpul zborului, este extrem de important să aibă o cușcă de dimensiuni corespunzătoare, în care să se poată mișca. Containerul pentru transportare trebuie să se supună reglementărilor Asociației Internaționale de Transport Aerian (IATA).

Nu-i dea animăluțului să mănânce și nici să bea cu înainte de zbor

Este foarte important să nu-i dai să mănânce sau să bea cu 3-4 ore înainte de zbor, pentru a asigura confortul patrupedului pe timpul zborului.

Fă-i o băiță, dar ai grijă să aibă blana uscată la zbor

Ia și o pătură în cazul în care animăluțul va călători în cala avionului, temperatura acolo fiind destul de scăzută.

Dacă te-ai informat suficient și sunteți pregătiți de călătorie, vă urăm un zbor cât mai ușor!