TOP – 10 CĂRȚI (De Savurat În Timpul Călătoriei)
681

TOP – 10 CĂRȚI (De Savurat În Timpul Călătoriei)

Călătoria e un moment perfect să te pierzi în lectură. Mai ales atunci când ai zboruri lungi sau timp liber între destinații, cărțile devin prietenii tăi cei mai buni. Indiferent dacă ești un devorator de cărți sau doar cititor amator, noi am ales pentru tine 10 cărți de savurat în vacanță care te vor călăuzi prin povești captivante și destinații imaginare.

De la povești umoristice la thrillere palpitante și cărți de călătorii inspiraționale, vezi mai jos ce cărți îți recomandă Zbor24.ro ca să iei cu tine în zbor.

1. “Pescărușul“ de Jonathan Livingston – nu există potrivire mai bună pentru un călător. La prima vedere – o carte ușor de citit, despre plăcerea de a zbura la înălțime. Ascunde, însă, un sens mult mai profund printre rânduri.

2. „Zece Negri Mititei” de Agatha Christie – pentru iubitorii de mister, această carte te va ține în suspans din primele pagini până la sfârșit, asa încât nici nu-ți vei da seama când ai aterizat și ai ajuns la hotel.

3. „Platon pentru Visători” de Allan Percy – cuprinde 80 de “pastile” de înțelepciune practică, pentru a-ți transforma experiențele de călătorie și să fii sigur că te întorci din de acolo schimbat, aproape alt om.

4. „Eu o Să Vorbește Drăguț Cândva” de David Sedaris – dacă ai chef de niște povești care să te facă să râzi copios, citește istoriile lui Sedaris, prezentate cu mult umor și sarcasm – întâmplări cu care sigur vei rezona și tu.

5. „Micul Prinț” de Antoine de Saint-Exupery – o poveste simplă și fermecătoare, deghizată într-o carte pentru copii, dar care este un volum de înțelepciune și filozofie de viață pentru toate vârstele. Începe cu un pilot ce aterizează cu avionul defect în Sahara.

6. „Bătrânul și Marea” de Ernest Hemingway – una dintre cele mai scurte și faimoase povești ale scriitorului, care a călătorit în Cuba pentru a scrie această carte. Este povestea unui pescar ce navighează adâncurile Golfului Mexix, ca să prindă cel mai mare pește din Caraibe.

7. „Oameni Mici” de Radu Ștefănescu – proze scurte sau povesti de cuplu care gravitează în jurul unui sâmbure epic firav, dar totodată capricios și imprevizibil. Le poți devora în serie.

8. „Metamorfoza” de Franz Kafka – o nuvelă de doar 68 de pagini, despre un bărbat care se trezește transformat într-un gândac de bucătărie. Perfectă pentru acele călătorii în care te simți un pic mai leneș, dar vrei totuși să citești ceva.

9. „Întoarceți la Dreapta la Machu Pichu” de Mark Adams – un fel de jurnal de călătorie modern din care te poți inspira. Relatează drumețiile lui Adams prin Peru, îmbinând perfect istoria cu acțiunea.

10. „Alchimistul” de Paulo Coelho – pentru cei care vor să-și petreacă zborul scufundați în carte, aceasta e alegerea desăvârșită. Povestea lui Santiano te va învăța un lucru sau două despre cum să-ți urmezi visele și vei pune pe accent pe a-ți asculta inima.


Așadar, rezervă-ți următoarea călătorie și, data viitoare când strângi bagajul, ia una dintre aceste cărți cu tine. Descoperă noi perspective, râzi, trăiește suspansul și lasă-te inspirat de înțelepciunea paginilor scrise.

Nu uita, Zbor24.ro e aici 24/7 pentru tine. Dacă ai întrebări sau ai nevoie de ajutor la procesul de rezervare, contactează-ne oricând! Îți răspundem în câteva secunde.