Ce este bagajul de cală? Tot ce trebuie să știi
632

Ce este bagajul de cală? Tot ce trebuie să știi

Ești la începutul carierei tale de călător profesionist și te întrebi nedumerit “Ce înseamnă bagaj de cală”? Stai fără griji. Acest ghid te va ajuta să navighezi prin lumea bagajelor ca un adevărat expert.

Vom explora detalii precum ce este bagajul de cală, greutate, preț și obiecte permise, iar după acest articol, nu vei mai avea nici o neclaritate în acest sens.
Așadar, hai să trecem la subiect!

Dezvăluirea misterului: ce este bagajul de cală?

Bagajul de cală este acel bagaj pe care îl predai la aeroport în locul special pentru preluarea bagajelor sau check-in. Acesta este încredințat companiei aeriene pentru a fi transportat în compartimentul cargo al avionului. După aterizare, bagajele de cală sunt predate călătorilor pe o bandă rulantă, iar fiecare pasager își recunoaște bagajul după aspect și etichete.

Gândește-te la el ca la marfa ta personală, care călătorește în burta spațioasă a aeronavei J.

Dacă ești novice în ale zborului, vom face lumina și asupra procesului de înregistrare la zbor. Vezi aici cum se face și ce este CHECK-IN.

Cât poate cântări un bagaj de cală?

Bagajele de cală sunt premise în diferite greutăți (de la 10 kg la 32 kg), în funcție de limitele fiecărei companii aeriene în parte, și poți lua chiar mai multe, dacă ai nevoie. Există, însă, o limită a cantității de bagaj pentru fiecare pasager (indiferent de numărul de bagaje), cuprinsă de regulă între 50 și 60 kg.

Cât costă un bagaj de cală?

De obicei, bagajul de mână este inclus deja în prețul biletului de avion. Pentru un bagaj de cală, însă, va trebui să scoți din buzunar cam de la 6 euro până la 70 euro extra, în funcție de tipul zborului și distanță. Taxa pentru bagajul de cală se va adăuga tarifului final al biletului, dacă alegi această opțiune la rezervare, sau poți adăuga această opțiune oricând mai tarziu, cu până la câteva ore înaintea zborului.

Dacă totuși călătorești doar cu bagaj de mână, vezi aici ce articole sunt permise și ce este interzis să ai în bagajul de mână.

Ce articole sunt premise în bagajul de cală?

Farmecul bagajului de cală începe aici. Spre deosebire de un bagaj de mână, în bagajul de cală poți transporta cu ușurință produse lichide, cosmetice și medicamente, obiecte ascuțite, echipamente sportive sau unelte de lucru. Iar pentru că limita de greutate este mai mare decât cea a bagajului de mână, poți să iei cu tine mai multe ținute preferate, dar și să aduci suveniruri din călătoria ta.

De ce să optezi pentru un bagaj de cală? Simplu. Bagajul de cală este acea doză suplimentară de confort, care îți permite să iei cu tine mai multe lucruri preferate în călătorie.

Ai nevoie de ajutor la rezervarea biletelor de avion? Contactează-ne. Suntem disponibili 24/7 online și la telefon.

Fie că plănuiești o călătorie solo, o escapadă romantică, un business trip sau o vacanță în familie, Zbor24.ro este aici pentru a îți face experiența de rezervare fără griji și stres inutil.

Alege ce mai bună soluție de zbor. Alege Zbor24.ro.